www.pansermuseet.dk

Velkommen til den køretøjshistoriske samling

Museet er Danmarks største samling af panserkøretøjer, artilleri og andre effekter, der har forbindelse til panser- og artillervåbnets udvikling i det danske forsvar. De pansrede køretøjer har alle været i anvendelse i den danske hær i perioden fra 1945 til d.d. 

Kampvognsudstillingen indeholder et eksemplar af alle de kampvogne, der har gjort tjeneste i den danske hær siden 1945, dog kan der være perioder hvor nogle få køretøjer er væk fra udstillingen pga. værkstedsbesøg.

Udover kampvogne indeholder museet rigtig mange andre pansrede hjul- og bæltekøretøjer og som noget nyt – nu også selvkørende artilleri pjecer.

Vi udstiller også en del upansrede hjulkøretøjer, som alle har været brugt i de pansrede enheder, derover udstilles uniformer og andre genstande.

Der sker en vis udskiftning af de udstillede køretøjer hen over året, dette ved tilgang af nyrestaurerede køretøjer, tilgang af udfasede køretøjer, afgang af køretøjer som skal på værksted og rotation af køretøjer fra vores opbevaringsområder, desværre er der ikke plads til alle vores køretøjer på museet på samme tid.

De fleste af vores køretøjer bevares som kørende. Nogle få er kun static display, grundet køretøjets tilstand som gør at vognen ikke kan blive kørende.

På de næste sider gennemgår vi nogle af vores mest ikoniske vogne.